Camelia Shiseido
1
desember 2013
The Shiseido House

Shiseido parlour

SHISEIDO er et merke som nesten helt siden starten har vært lidenskapelig opptatt av og har bevist en uovertruffen knowhow når det gjelder europeisk inspirert matlaging og baking i Asia.

Etter å ha åpnet det første apotek i vestlig stil i Ginza, Tokyo i 1872, installerte grunnleggeren Arinobu Fukuhara en sodafontene i apoteket i 1902. Denne fontenen, som ble importert fra USA, ble en ettertraktet attraksjon og bekreftet at Fukuhara hadde en unik fremtidrettet visjon. Faktisk i den grad at SHISEIDO ble nevnt i flere romaner og publikasjoner på den tiden.

Slik begyntet det…

The SHISEIDO Soda Fountain ble på bakrgrunn av sterkt uttrykte ønsker utvidet til en egen bygning, og i juli 1928 ble den opprinnelige SHISEIDO Ice Cream Parlour ferdigstilt. Det luksuriøse interiøret i denne bygningen, tegnet av Kenjiro Maeda, hadde blant annet en orkestergrav for levende musikk, noe som var en ytterst original opplevelse for folk i Japan.

Og i dag…

Etter å ha fått en ny design i 2001 er The Parlour i dag kjent for å servere herlige matretter i travle restaurantsoner, med sodabobler i toppetasjen og lekre, hjemmebakte kaker og fine viner til salgs i butikken i første etasje.